Trucul pentru cel mai bun BULION / Rețeta recomandată de Radu Anton Roman. Este 100% românească!

Trucul pentru cel mai bun BULION / Rețeta recomandată de Radu Anton Roman. Este 100% românească!
Bulion / Foto caracter ilustrativ / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10/07/2024, 10:04

Bulionul tradițional, așa cum este prezentat în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri Româneşti” de Radu Anton Roman, este un preparat esențial în bucătăria românească, oferind gust și consistență mâncărurilor.

Radu Anton Roman subliniază importanța utilizării ingredientelor naturale și a preparării acasă a bulionului, în contrast cu sosurile de roșii industriale, pline de conservanți și alte chimicale.

Ingrediente pentru bulion tradițional:

  • 20 de kilograme de roșii coapte
  • O ceașcă de sare

Mod de preparare:

  1. Pregătirea roșiilor:
    • Roșiile se spală bine și se taie în bucăți mari.
    • Se trec printr-o sită specială pentru a separa pulpa de semințe și coajă. Această sită se poate găsi și astăzi în magazinele specializate.
  2. Fierberea pulpei:
    • Pulpa obținută se pune într-o oală mare și se fierbe timp de o oră, până când capătă consistența unei paste groase.
    • În timpul fierberii, se adaugă o ceașcă de sare pentru a conserva și a accentua gustul roșiilor.
  3. Răcirea și conservarea:
    • După fierbere, bulionul se lasă să se răcească.
    • Se toarnă în sticle sau borcane curate și uscate. Pentru a preveni fermentarea, la final se poate turna o peliculă fină de ulei deasupra bulionului înainte de a pune capacul. Acesta este un truc care vă va ajuta să păstrați o perioadă cât mai lungă de timp sosul de roșii în cămară, fără ca acesta să se altereze.
  4. Depozitarea:
    • Recipientele cu bulion se așază în cămară, într-un loc răcoros și întunecat, unde pot fi păstrate peste iarnă.

Aceasta rețetă tradițională, pe lângă simplitatea sa, permite gospodinelor să controleze calitatea ingredientelor și să obțină un produs autentic și sănătos, păstrând astfel tradițiile culinare românești.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Detaliile care complică ancheta în cazul dentistei omorâte la Brăila. Telefonul victimei și crima mascată...
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de...
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit...
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă...
Cum arată Oana Roman în costum de baie la 48 ani: abia dacă o mai...
Răscoala românilor din Leeds i-a speriat pe poliţişti, care şi-au abandonat maşina. "Rămânem în istorie"
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât timp poți circula cu parbrizul spart? Ce trebuie să faci când constați această avarie
Avertismentul comandantului suprem al forţelor NATO din Europa: Chiar şi după războiul din Ucraina, Europa...
A apărut un NOU continent pe Pământ! Unde este și cât de repede va fi...
VERDICT BĂSESCU. Nimeni nu credea că vom trăi momentul: N-a picat din cer
Interzis pentru marea plăcere a românilor. Pericolul este uriaș
Insula Iubirii, sezonul 8. Reacția lui Robert Braia după ce s-a scris că i s-a...
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan s-au despărțit! Mesajul pe care vedeta l-a lăsat pe rețelele...
REMA, show exploziv pe scena festivalului Electric Castle 2024. Ce a spus artistul nigerian despre...
BANCUL ZILEI. Bulă are parte de momente fierbinți la un interviu
Ecaterina ANDRONESCU, ADEVĂRUL despre învățământul din România | EXCLUSIV „Altceva cu Adrian Artene”